Politiikan esseet - juhani kahelin Saada aikaan älyllistä liiikettä- siinä blogini tarkoitus.

Sauli Ahvenjärven eduskuntateatteri

Sauli Ahvenjärveä olen oppinut arvostamaan. Hänen kanssaan pääsee jopa juttusille mikä ei ole tavanomaista.

Ahvenjärven kirjoitus "Lisää teatteria eduskuntaan? Ei kiitos" ei arvostusta lisää. 

Toki Ahvenjärvi ehdottaa valiokuntien kokouksista keskustelupöytäkirjoja ja niiden julkaisua netissä. Hyvä ehdotus, mutta kuinkahan perusteellisia pöytäkirjat olisivat. 

Saammeko me kansalaiset tietää mitä asiantuntijat sanovat valiokunnissa?

Juuri tänään (6.5.) HS kertoo miten asiantuntijat kääntävät edustajien pään lasten tapaamisoikeusasiassa. Kyseisen aloitteen oli allekirjoittanut 141 edustajaa. "Kuultaviksi kutsutut viranomaiset tyrmäävät aloitteet ja kääntävät kansanedustajien päät. ... Aloitteita puoltavat kansanedustajien lisäksi Isät lasten asialla ry ja oikeusoppineet."

Siis oikeusoppineet puoltavat, valiokunnassa kuultavina olleetko? Entä mitä viranomaiset tarkkaan ottaen ovat sanoneet? Voimmeko sen tarkistaa, mistä, miten, ilman suodatusta, mielellään reaaliajassa? Sauli Ahvenjärvi ei kannata reaaliaikaisia eikä edes nauhoitettuja televisiointeja.

28.4. HS julkaisi tilastoja siitä, keitä valiokunnat kuuntelevat. EK oli tutkitulla jaksolla käynyt 1760 kertaa. Onko tuo kaikki salattua? Näinkö me uskoisimme ja kunnioittaisimme lakejanne, tuskin.

Mitä valtiosääntöoikeuden professori Tuomas Ojanen on valiokunnassa lausunut EU-vakauslain suhteesta perustuslakiin? Suuressa salissa Kimmo Sasi kertoi kaikkien asiantuntijoiden olleen sitä mieltä että laki on sopusoinnussa perustuslain kanssa. UPIn yleisötilaisuudessa Ojanen sanoi, että vakauslain ja perustuslain välinen ristiriita on huomattava. Valiokunnan hämäräänkö tällaiset salaisuudet painetaan? Yleisölle, eduskunnalle, televisiolle ja netille kerrotaan jotain muuta? 

Ehdotan että kansalaisista tehdään politiikkaa ja eduskunnan työtä tutkiva tarkastusvirasto. Säästetään VTV:n palkkamenot.

Sauli Ahvenjärvi sanoo että torstaisen kyselytunnin sisällöstä 10 % on oikeaa ja 90 % silkkaa teatteria. Olen jyrkästi eri mieltä. Toki ministerien vastaukset usein ovat jankuttavaa teatteria tai ala-arvoista vitsailua, esimerkkinä Merja Kyllönen 2.5. Muut ministerit tirskuivat vieressä. 

Kyselytunnin kysymykset ovat usein parasta mahdollista demokratiaa. Ne ovat hyvin mietittyjä ja yleisön kannalta äärettömän mielénkiintoisia. Katson joka ikisen kyselytunnin alusta loppuun, parhaat kysymykset tulostan paperille.

Pääsihteeri Seppo Tiitinen luennoi taannoin eduskunnan henkilöstölle siitä kuinka kyselytunti on ratkaisevasti elävöittänyt ja kohentanut poliittista keskustelua eduskunnassa.


* * *

(Ahvenjärvi ei salli kommentointia omassa blogissaan, siksi tämä kirjoitus. Muutoinkin kristilliset, mihin te olette menossa. Peter Östman kielsi kansalaisaloitteet.)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset