Politiikan esseet - juhani kahelin Saada aikaan älyllistä liiikettä- siinä blogini tarkoitus.

Ensimmäinen järkevä puheenvuoro Turun tapauksesta

  • Ote Helsingin Uutisten jutusta 22.8.2017. Alkuperäinen kuva (ohessa osa) Kari Pekosen.
    Ote Helsingin Uutisten jutusta 22.8.2017. Alkuperäinen kuva (ohessa osa) Kari Pekosen.

Vihdoin löytyi järkevä näkemys Turun tapauksesta. Sen esittää kriminaalipsykologian dosentti Helinä Häkkänen-Nyholm Helsingin Uutisissa 22.8. Tässä linkki.

Muutama poiminta Häkkänen-Nyholmin haastattelusta:

- Olisin varovainen nimittämään Turun väkivallantekoa terrori-iskuksi.

- Jos taustalla ovat henkilökohtaiset syyt, eli henkilö on ollut masentunut, mielenterveyongelmainen tai kokenut, että hänellä ei ole mitään muuta ratkaisukeinoa tai toivonut tulevansa poliisin ampumaksi, niin minun nähdäkseni silloin on vaikea puhua terrori-iskusta.

- Niinanotun amok-tilan taustatekijöitä ovat muun muassa menetyksistä aiheutuva masennus ja suru, toisaalta myös raivo, kokemus loukatuksi tulosta sekä kostonhalu. Moni tekijöistä kokee olevansa omassa elämässään umpikujassa. Myös harhaluuloisuushäiriö, psykoottisuus ja erilaiset persoonallisuushäiriöt ja niihin liittyvät väkivaltaiset yllykkeet voivat vaikuttaa tilan taustalla.

- Tiedetään, että yli kolmasosa turvapaikanhakijoista on ajatellut itsemurhaa. Heillä psykososiaalinen kuormitus, masennus ja ahdistuneisuus ovat hyvinkin yleisiä.

- on suuri merkitys, millä käsitteellä väkivallanteosta julkisuudessa puhutaan.

- Turun tapauksessa motiivista ja käyttäytymisen vaikuttimista tiedetään ainakin julkisuudessa vähän.

Jos Häkkänen-Nyholmin arvelut ovat oikeansuuntaisia, niin puukottajaa pitäisi kai luonnehtia masentuneeksi, umpikujaan ajetuksi, loukatuksi nuoreksi mieheksi tai pojaksi. Eikö tällaisia ole koko Suomi täynnä, siis suomalaiset. Analyysin ja päätelmien tulee tällöin olla jotain aivan muuta kuin mitä runsaan viikon ajan on poliitikkojen ja median suusta ryöpytetty.

Poliitikkojen puhunta presidentistä, pääministeristä, ministereistä, perussuomalaisista ja monista muista alkaen on ollut vastuutonta siinä mielessä että he ovat uskotelleet täysin tietävänsä mistä teko on kummunnut. Vastuutonta on myös se jos näin hataran tiedon pohjalta aletaan säädellä lakeja, muuttaa perustuslakia tai sen tulkintaa tai voimaperäisesti ohjata yhteiskunnan ilmapiiriä. Tällaisen politiikan motiivi ei ole uskottava.

Toinen erittäin huomionarvoinen kirjoitus löytyy Kanava-lehdestä 4/2017. Kari Salmisen kirjoitus 'Puolet maailmasta ulkopuolella' käsittelee maailmassa vallitsevaa epätoivoa ranskalaisen filosofin Badioun pohjalta. Muutama miljardi ihmistä elää kaiken ulkopuolella, joutavaa elämää joutomailla. Ihmiset lännessä eivät välitä väestön tästä puolikkaasta, joka ei omista mitään. Tilanne voidaan perustellusti kokea ylimielisenä, julkeana.

Badiou arvelee osattomien kapinan nousevan, kun suuri määrä ihmisiä jää osattomaksi sekä syrjäytyneiden kanta-asukkaiden että ghettoihinsa asettuvien maahanmuuttajayhteisöjen joukossa. Ongelma on yhteiskunnallinen, ei uskonnollinen.

Jokunen vuosi sitten Suomen valtio ylvästeli syrjäytymisen ehkäisy -hankkeillaan. Nyt tämä puhe on lakannut. Sen sijaan säädetään tiedustelulakeja. Tällaiselle politiikalle voi vain kääntää selän.

 

Kriminaalipsykologian dosentti: "Olisin varovainen nimittämään Turun tapausta terrori-iskuksi". Helsingin Uutiset 22.8.2017. 

Kari Salminen: Puolet maailmasta ulkopuolella. Kanava 4/2017.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (115 kommenttia)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Niinpä. En kyllä tosin usko että Halla-ahon johtamat Perussuomalaiset osaisivat mielenterveysongelmia korjata muulla tavoin kuin leirittämällä ihmiset.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Mielummin leirissä, kun Suomalaisten naisten,lapsien ja miesten keskuudessa!

Itsekään en henk. pidä tätä terrori-iskuna. mutta silti se on "pakolaisen" tekemä, ja jos meillä olisi ollut tarpeeksi hyvä raja käsittely, niin tälläinen henkilö ei olis päässyt maahan, eikä tätä olisi tapahtunut!!

Juhani Vehmaskangas

Onko sinulla hyvää vinkkiä myös siihen miten estää suomalaisten tekemät "terroriteot", kuten kouluampumiset, jatkossa?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #9

kiusaamiset kuriin, ja tähän olen jo pistänyt oman ehdotuksen. Löytyy jostain blogista täältä..

Parempi hoito saatavuus. Jne.

Vain raha on ongelma, mutta jos miljrdeja on laittaa ulkomaille niin kait siitä olisi ottaa vähän psykiatrian hoitoihinkin..

Ike Korhonen Vastaus kommenttiin #9

Kerro lisää suomalaisista terroriteoista, jotka olivat jonkun ryhmittymän organisoimia, innoittamia ja aivopesun tulosta. Luulin, että tätä tutkitaan ensimmäisenä terroristisena rikoksena Suomessa. Todennäköisesti ja valitettavasti ei tule kuitenkaan olemaan viimeinen.

Iso kiitos nykytilasta ja tulevasta kehityksestä kuuluu tälle ymmärtäjien joukolle, jolle suomalaisten syyllistäminen on pääasia. Milloin on kotoutuminen epäonnistunut, milloin on niin vaikea elämäntilanne, että muiden tappaminen selittyy sillä ja hei, ainahan suomalaiset tekevät asiat kymmenen kertaa pahemmin.

Jotenkin luotan tutkijoihin, Supoon ja yleisiin havaintoihin tilanteesta hieman enemmän. Kuinka monella kantasuomalaisella on yhteyksiä terroristijärjestöihin (vastaus nolla ja nolla prosenttia väestöstä). Maahantulijoissa sama osuus on vähintään 1-5% ja kun tarkastellaan tiettyjä kansanryhmiä ja uskonnon edustajia, niin osuus nousee edelleen.

Kaikki maahanmuuttajia ei pidä tuomita, mutta vaaralliset rikolliset pitää saada tästä ulos, eikä uusia tule päästää vapaasti tulemaan rajan yli. Yrittäkää nyt ymmärtää kaikki änkyrät päiväselvä asia.

Marko Parkkola

Toisille vaaralliset mielenterveysongelmaiset on tavattu sulkea laitokseen.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Ikävä tosiasia vain on että sanomasi ei pidä paikkaansa. Esim. tässä tapauksessa https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/yhdek... oli hyvin tiedossa mikä on tilanne mutta siitä huolimatta kaveri oli koulussa. Ja näitä tyyppejä löytyy nykyäänkin vielä koulusta.
Sattumoisin sama kaveri muutama vuosi myöhemmin heilutti puukkoaan uudestaan tunnetuin seurauksin.

Ja lopuksi sanon vain että usein nämä vaaralliset mielenterveysongelmaiset ovat tulleet suljetuksi vasta murhatekojen jälkeen laitoksiin, ei ennen. Esim. varmasti Murasen tapauksen kohdalla tiedettiin että kaikki asiat eivät ole päänupissa kohdallaan. Jos väitteesi olisi paikkansa pitävä niin silloin ei Suomessa tapahtuisi murhia joissa tekijä todetaan täyttä ymmärrystä vaille olevaksi.

Itse tosin sulkisin laitoksiin kaikki ne jotka toimivat sellaisissa järjestöissä joiden ohjelmissa lukee että kyseinen porukka on valmis väkivaltaisiin tekohin. Suomen laki vain estää tuon toteuttamisen

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #15

Myös se yliajaja joka oli/on aktiivinen rajarkiinniryhmässä on hyvä esimerkki kuinka hyvin mielenterveysongelmat Suomessa hoidetaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Eihän meillä laitoksiin suljeta vaarallisiakaan. Kaduilla he edelleen liikkuvat. Ainakin, jos uskomme Uimosta. Ja miksi emme uskoisi!

http://tapanipollari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2418...

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

Jos pitää paikkansa väite merkittävän osan tulijoista kärsivän mielenterveysongelmista/masennuksesta ei jo nyt ylikuormitettu terveydenhuollon järjestelmämme millään pysty tätä ongelmaa hoitamaan oli päättäjinä sitten persut tai joku muu. Kaduilla kävelee silloin merkittävästi isompi määrä riskihenkilöitä, vaikkei suurimman osan ahdistus purkautuisikaan väkivallantekoina. Faktat täytyisi päättäjien tunnustaa ihmisille eikä luoda uskoa esimerkiksi tilannetta parhaimmillaankin vain lievästi parantavaan urkintamahdollisuuksien lisäämiseen. Päättäjämme asettavat kansalaisten turvallisuuden takasijalle.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Normaali mielenterveysongelmainen ei esim. aja rekalla väkijoukkoon. Asioita voi aina selitellä, mutta ongelmat eivät poistu selittelyillä.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Totta, normaali mielenterveysongelmainen ajaa rekan nokkaan. Eläköön se pieni ero...

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Kriminaalipsykologi varoo nimittämästä Turun puukotuksia iskuksi. Varsinkaan terroristisessa mielessä tehdyksi. Joku toinen kallonkutistaja voinee pääteellä jatkoksi, että tapahtuiko iskua ollenkaan, vaan oliko se huonoa tuuria osoittava onnettomuus. Tämä juuri yläasteelta päässyt lapsi saattoi kärsiä esim. sensorisen integraation vajauksesta, jossa lapsen on vaikea hallita koordinoidusti liikkeitään. Tai hän oli niin vihan, raivon ja surun kyllästämä, että päätyi itsetuhoisuudessaan, Aamok -juoksuus

Ymmärrän ajatuskuviot, joilla ihmisten teot pilkotaan äkillisiksi psykooseiksi, psykopatologisiksi häiriöiksi tai neuropsykiatrisiksi syndroomiksi ja näin saadaan tekijän vastuuta vähennettyä.

Tottakai vaihtoehtoisia tutkintalinjoja tulee olla, mutta miksi on niin vaikeaa sanoa ääneen se todennäköisin tapahtumakulku? Ettei tekoja laukaissut ankea lapsuus, akillinen psykoosi, mikään autisminkirjon eri muodoista, vaan tekijällä oli suunnitelma ja vakaa harkinta.

Ei muissakaan Euroopassa terrori-iskuissa tekoa ole saatu valkopestyiksi sillä, että tekijät ovat syyntakeettomia. (Suomassa siihen on ilmeisen vakaa tavoite) Tekijät ovat olleet - ainakin omasta mielestään - vakaumuksellisia uskonsotureita, jotka ovat palvelleet teoillaan jumalaansa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kukaan selväjärkinen ei palvele jumalaansa puukottamalla muita ihmisiä. Näitä uskontoon hurahtaneita vankkauskoisia pitäisi tutkia muutoinkin kuin pelkästään murhaiskujen yhteydessä.

Henkisesti häiriintyneet ovat helpoimmin yllytettävissä niin kristinuskon kuin minkä tahansa uskonnon uhriksi. Ankea lapsuus tai jokin autismikirjon eri muodoista tai miksei psykoottinen tilakin voi rikkoa ihmistä niin, että altistuu helposti ulkopuolisen taivuttelulle.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Terrorismi ja mielenterveysongelmat eivät sulje toisiaan pois. Tämän aamun iltalehti kertoo Turussa olevan laajan jihadismiverkoston joka rekrytoi nuoria miehiä. Varsinkin mielenterveysongelmaiset ovat helppoa kauraa.

Muistetaan nyt, että tässäkin tapauksessa on vangittu useita ihmisiä.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201708252200351754...

Lisäys vielä, että KRP:n tutkinnanjohtaja sanoi eilen, että on tullut vain lisää vahvistusta asialle, että kyseessä oli suunniteltu isku.

Marko Parkkola

Taustalla on kuin onkin mielenterveysongelma. Sitä kutsutaan uskonnoksi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu, kristinusko on tappanut maailmanhistoriassa miljoonia ihmisiä :)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ja tappaa edelleen. Isis nousi kristityjen ansiosta viittaan yhdysvaltojen laittomaan sotaan, jossa Hussein lahdattiin.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Parkkola! Olemme kerrankin samaa mieltä. Uskomatonta!

Uskonnot ovat mielenterveydellinen ongelma. Uskonnon julistamisen henkisesti epätasapainoiselle pitäisi lähtökohtaisesti olla kiellettyä. Lapsille annettava uskonnonopetus on moraalitonta.

Kumpa saisit oman ylipapittarenne ymmärtämään tämän!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Tätähän minäkin olen yrittänyt sanoa.

Se on totta että sellainen ihmisryhnä joilla on taustastaan johtuvia mielenterveydellisiä ongelmia enemmän kuin kantasuomalaisilla, on Suomessa suurempi riskitekijä kuin samankokoinen ryhmä kantasuomalaisia. Tämä on tosiasia mikä voidaan tunnustaa, mutta se on aivan eri asia kuin perussuomalaisten rasismiin perustuva ihmisvihan lietsonta muualta tulleita kohtaan.

Tällainen turvapaikanhakijoiden muuta väestöä suurempi mielenterveysongelman mahdollisuus ei kuitenkaan oikeuta vihapuheita, eikä halveksuntaa, eikä syljeskelyä kadulle näiden ulkomaalaisen kohdalla. Tiedämme mihin kadulle sylkeminen johti kun se tapoahtui äärioikeistolaisten äärinationalistisen mielenosoituksen yhteydessä, se sylkeminen oikeutti näiden natsien mielestä kuolemaan johtaneen pahoinpitelyn.

Jos Juho Eerola vapautetaan tutkinnan jälkeen syytteestä, jonka mukaan hän on syyllistynyt kiihotukseen kansanryhmää vastaan, se on merkki hänen puoluetovereilleen siitä että kiihottaminen ja radikalisoituminen on sallittua ja se johtaa puolestaan siihen että suomalaisen nationalistisen äärioikeiston radikalisoitumimen koetaan entistä hyväksyttävämmäksi heidän omassa keskuudessaan. Seurauksena on tästä äärinationalistisen oikeiston riskiryhmästä koituva kasvanut uhka Suomen kansalliselle turvallisuudelle.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Sekä sinä Juhani, että asiantuntijasi ohitette kokonaan arabiankielisen vihapuheen, jota harjoitetaan moskeijoissa. Vaikka syy-seuraus-suhteen näyttö yksittäistapauksessa onkin vaikeaa, niin tilastollisesti tarkasteltuna tämän lajin vihapuhe johtaa paljon useammin terroritekoihin kuin tri Halla-ahon ja kumppaneiden tuomiot saaneet vihapuheet. Moskeijoiden vihapuhujia ei tietääkseni edes ole Suomessa tuomittu. Arabian osaamattomuusko syynä?

Asiantuntijan spekuloimat tekijät ovat samalla tavalla tilastollisesti henkirikosten takana, eipä sillä. Aika äskettäin oli käräjillä kapitalismin vastustaja, joka oli lyönyt sivullista sijaiskärsijää kirveellä päähän. Meni mielentilatutkimukseen. Mikään ei viittaa siihen, että tekijä olisi ollut arabiankielisen vihapuheen uhri.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Muslimipappien vihapuheet ovat ehdottomasti tuomittavia ja ansaitsevat tuomion. Odotankin että tulevaisuudessa tällaisia oikeudenkäyntejä tulee ja tuomioita rapsahtelee, samantapaisin perustein kuin mitä persujen puheenjohtajistolle.

Onhan näin pakko menetellä, eihän vihapuheita voida sallia, eikä yllyttämistä kansanryhmää vastaan.

Miksi sitten näin ei olla aiemmin menetelty?

Siihen voi olla olemassa syitä, kenties päteviäkin, joita en tiedä. Mielestäni kuitenkin muslimipappien vihapuheisiin on ehdottomasti puututtava kovalla kädellä, muuten tätä nuorten värväämistä terroritoimintaan, tai terroria matkivaan toimintaan, kuten Turussa, ei voida hillitä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Viha-apostolit ja imaamit olisi ensisijaisesti se kohderyhmä, jonka suitsemiseen tarvitsemme tiedustelulain pikaista käsittelyä. Emme saa näitä vahingollisia ihmisiä seurantaan ilman toimivaa tiedustelukoneistoa ja tietojenvaihtoa. Meillä ei ole varaa jäädä tässä asiassa kehitysmaaksi.

Tuntuu vain, ettei PS tunnu haluavan toimia tämän kitkemiseksi. He tuntuvat ripustavan tämän tärkeän lainsäädännön esteeksi muita irrallisia vaatimuksiaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

PS haluaa viha-imaameja koska he ajavat nimenomaan PS:n asiaa sillä tavalla että nämä imaamithan aiheuttavat Suomen kantaväestössä vihaa koko muslimiporukkaa ja kaikkia muslimeita kohtaan.

Viha- imaameilla on siis PS:n kanssa yhteiset päämäärät.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kriminaalipsygologi voi puhua läpiä päähänsä, mutta Turun teko on osoittautunut klassiseksi suunnitelluksi ja organisoiduksi jihadistiseksi iskuksi, jossa poliisin toimesta tekijä jäi vahingossa henkiin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Olisin varovainen nimittämään Turun väkivallantekoa terrori-iskuksi."

Valkopesua.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Uudenlaisia haasteita puolestamielensäpahoittajille:

- Onko rasismia kutsua matua hulluksi?

- Jos yhteiskunta on hullu, niin onko hullut normaaleja?

- Onko seuraava tällöin "normaalireaktio"?

https://www.youtube.com/watch?v=stKoA4cOURw

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"- Onko rasismia kutsua matua hulluksi?"

Matun kutsuminen hulluksi, sillä perusteella että hän on matu, on rasismia ja hulluutta, mikä on sama asia, sillä rasismihan on hulluutta ja rasistia voi kutsua hulluksi sillä perusteella että hän on rasisti.

"- Jos yhteiskunta on hullu, niin onko hullut normaaleja?"

Yhteiskunta on sen jäsenten keskiarvo ja yhteiskunnassa on sekä hulluja että normaaleja jäseniä. Toisinpäin sanottuna sekä hullut että normaalit kuuluvat yhteiskuntaan.

Yhteiskunta ei siis ole pelkästään hullu tai pelkästään normaali ja on normaalia että yhteiskuntaan kuuluu sekä hullut että normaalit.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Hahhaahaahhahhhahhahhahhhhhhhhhhhaaaahahahahhaaahah ...!!!

Hulluus on ainoa rajamaa joka meille on ikuisesti vapaa.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #21

Jos Häkkänen-Nyholmin puheenvuoro oli ensimmäinen järkevä, niin Hyötyniemen hahatus oli toinen. Ja koska en halua hulluuden suhteen olla ns. Pekkaa pahempi, laskin Heikin naururivin hoot ja aat:

h 31 kpl, a 20 kpl

Jos joku tekee tarkistuslaskennan, olen utelias näkemään tuloksen.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi Vastaus kommenttiin #26

Kiitos ... hullun nauru on epätoivoinen yritykseni pelastaa "naurun teoria":

http://heikkihyotyniemi.vapaavuoro.uusisuomi.fi/ku...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #21

Olkaamme siis onnellisia ja nauttikaamme hulluudesta, kunnes sekin ilo meiltä kielletään.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Koko kysymys on hullu. MATU tarkoittaa maahanmuuttajien tuettua opetusta. Ei siinä ole mitään hullua.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki

Poliisi tutkii kuitenkin tekoa terrori-iskuna ja kaikki merkit viittaavat terrori-iskuun (mm. muiden pidätettyjen suuri määrä). Jos lähdetään tuolle siloittelun linjalle, niin voidaan Breivikin iskuakin pitää vain mielenterveysongelmaisen ahdistuksen purkauksena.

En ymmärrä miksi monet haluavat pitää tekoa muuna, kuin terrori-iskuna. On itseasiassa vielä pahempi vaihtoehto, jos Turun terrori-isku osoittautuisikin vain mielenterveysongelmaisen (joita tutkijan mukaan on 1/3 tp-hakijoista) tp-hakijan pahanolon purkautumaksi. Silloinhan meillä pyörisi kadulla tuhansia potenttiaalisia amok-iskun tekijöitä. Aikamoinen turvallisuuss uhka verrattuna terroristiin, joita kuitenkin on maailmanlaajuisestikin aika vähän.

Juhani Vehmaskangas

Väitän, että Suomen kaduilla pyörii enemmän syntyperäisiä suomalaisia mielenterveysongelmaisia kuin mielenterveysongelmaisia turvapaikanhakijoita.

Turvapaikanhakijoilla tosin on se ongelma, että hoitoa lienee vaikea saada omalla äidinkielellä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Väitän, että Suomen kaduilla pyörii enemmän syntyperäisiä suomalaisia mielenterveysongelmaisia kuin mielenterveysongelmaisia turvapaikanhakijoita."

Tarvitaan vain siis jihadisti- imaameja vastaava joukkiö äärioikeisto- agitaattoreita yllyttämään näitä potentiaalisia kantasuomalaisia hirmutekoihin.

Ehkä ongelma olisi jos olemassa jos papit saarnastuolista saarnaisivat kansalaisille näitä äärioikeistolaisia oppeja joita nyt saarnaa vain osa politikoista.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi Vastaus kommenttiin #23

Huijui, älä päättele liikaa ... muuten kaikki kiertyy taas islamin syyksi.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki

Olet varmasti oikeassa ja heidän hoitamisessaan on useasti epäonnistuttukin surkeasti (kouluampumiset, jaguaarimies, jne.). Suhteessa väestömäärään heitä on kuitenkin todella vähän. Jos oikeasti 1/3 tp-hakijoista kärsii mielenterveysongelmista, jotka voivat purkautua toisten terveydelle vaarallisilla teoilla, niin on aihetta kyllä lopettaa tp-hakijoiden vastaanotto kokonaan. 33% on aivan valtavan iso osa. Eihän meidän resurssit tule koskaan riittämään heidän hoitoonsa ja hoitamattomana siis olisivat valtava turvallisuusriski.

Ihan maahanmuuttomyönteisenä kantanakin on parempi puhua terrori-iskusta. Terroritekojen estäminen on kuitenkin onneksi paljon helpompaa, kuin yksittäisen ihmisen amok-isku.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #25

"Terroritekojen estäminen on kuitenkin onneksi paljon helpompaa, kuin yksittäisen ihmisen amok-isku."

Toisaalta terrorismin tuhoaminen, jos se saataisiin aikaiseksi, vaikuttaisi vähentävästi myös näihin amok- iskuihin, sillä aika selvältä näyttää että amok- iskut ovat osaksi terrori- iskujen innoittamia kopiomurhia, tai kopioiskuja.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #29

Kyllä terrori-iskut ovat terrori-iskuja, eivätkä mitään kopiomurhia.

Amok-iskuja voidaan vähentää parantamalla mielenterveyden hoitoa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #34

Kopiomurha tarkoittaa sellaista murhaa, jossa otetaan mallia jo tehdystä iskusta ja toistetaan se. Kyllä terrori-iskukin voi olla sellainen, ja on usein ollutkin. Eivät rikolliset kovin kekseliäitä ole.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #40

Tiedän kyllä mitä se tarkoittaa. Poliisi tutkii Turun tapahtumia terrori-iskuna ja poliisilla on tapauksesta parhaat tiedot, joten terrori-iskuna sitä tulee pitääkin, ellei tutkinnanjohtaja kerro jotain muuta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #55

Poliisitutkinnan kannalta lienee päivänselvää että tutkinta etenee sillä tavalla että mahdolliset terroristikytkökset ulkomaalaisiin ja suomalaisiin nuuskitaan mahdollisimman tarkkaan. Tällä tavalla saadaan selville mahdolliset kytkennät ja kenties jopa kansainvälisesti pystytään estämään mahdollisia uusia terroristi-iskuja.

Sen perusteella mitä poliisi tähän asti on asiasta julkisuudelle paljastanut, tapaus näyttää enemmän kopiomurhalta, jossa murhaaja on matkinut, kenties ihailemiensa terroristien toimintatapoja.

Jos poliisin tiedossa on muuta, sellaista mitä medialle ei ole toistaiseksi paljastettu, sellaista joka vaikuttaa tilanteen arviointiin, niin se on sitten eri asia se. Todennäköistä on ja toivottavaa, ettei poliisi vuoda kaikkia tietojaan suoraan julkisuuteen.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #56

Kyllä julkisuudessa olevien tietojen perusteella terrori-isku on todennäköisin vaihtoehto. Poliisi on pidättänyt useita henkilöitä (joista osa toki vapautettu) ja antanut kansainvälisen pidätysmääräyksen yhdestä. Suomen muslimiyhteisökin kertoo, että Turussa toimii jihadistiverkosto.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201708252200351754...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #58

"Suomen muslimiyhteisökin kertoo, että Turussa toimii jihadistiverkosto."

Muslimiyhteisöllä voi olla asiasta parempaa tietoa.
En näe tarpeelliseksi tämän enempää puolustaa kantaani
mutta panin merkille että sinäkin puhut todennäköisyyksistä, kuten minäkin.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Tässä on terroriteon pehmennys menossa blogistin avauksessa ja useiden kommentoijien taholta. Jo se, että poliisi on pidättänyt useita henkilöitä tapauksen johdosta on osoitus siitä, että oli suunniteltu teko. Isis on kehottanut tällaisiin tekoihin pelon levittämiseksi.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Ihmiseen istutettu omatunto on merkki Jumalan olemassaolosta. Missä on tämän puukottajan omatunto? On turha vedota mielenterveysongelmiin, kun puhutaan pahuudesta. Stalin oli mukana tapattamassa noin 60 miljoonaa ihmistä. Tämän kriminaalipsykologin ajatuskuvion mukaan hänellä olikin mitä ilmeisemmin mielenterveysongelmia, mutta ei pahuutta. On hyvä laittaa ”jalat maahan ja älli päähän” tässäkin asiassa.

Nobel-kirjailija Aleksandr Solzhenitsyn (1918 - 2008) on sanonut ”jos minua tänään pyydettäisiin muotoilemaan mahdollisimman tiiviisti tuhoisan vallankumouksen keskeinen syy, vallankumouksen, joka nieli noin kuusikymmentä miljoonaa ihmistä omasta kansasta, en voisi ilmaista sitä täsmällisemmin kuin toistamalla: ”Ihmiset ovat unohtaneet Jumalan.” Lähde historioitsija ja yhteiskuntatieteiden tohtori Erkki Vettenniemen kirja ”Solženitsyn – elämä ja eetos” sivu 261.

Jumalan unohtaminen antaa tilaa sen eri muodoissaan pahuudelle. On turha puhua mistään mielenterveysongelmista.

”On parempi pysäyttää paha alkuunsa kuin lääkitä sitä loppuun asti.”

Publilius Syrus

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Eikö kristillisessä mielessä jokaisessa ihmisessä ole pahuutta? Stalin oli syntinen, mutta jos hän vaikkapa kuolinvuoteellaan tulikin uskoon ja teki parannuksen, katui tekojaan, eikö hänen paikkansa ole Jumalan valtakunnassa Kristuksen luona Hänen verensä kirkastamana?

Hitler ei unohtanut Jumalaa, Hitlerhän toisti puheissaan kostavansa Kristuksen mestaamisen juutalaisille.

Viimeinen sitaattisi (Publilius Syrus) vaatii lisäselvittämistä: oletteko, Mikkola, ajamassa kuolemanrangaistuksen palauttamista Suomen rikoslakiin? Eikö tuollaisen ajattelutavan takaa lopulta tule esiin se pahuus tai sitten pohjaton hyvyys, joita Stalin ja Hitlerkin toimiessaan toteuttivat?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

”On parempi pysäyttää paha alkuunsa kuin lääkitä sitä loppuun asti.”

Sitä kai Stalinkin yritti, tapattamalla 60 miljoonaa.
Se oli kai sitten hänen mielestään hyvyyttä, koska hän omasta mielestään torjui pahuutta. Stalinin mielestä pahuutta oli kapitalismi ja kaikki sen suuntainen ajattelu. Kaikki hänen vastustajansa olivat pahoja, koska he muodostivat esteen hänen pahuudenhävittämiskamppanjalleen.

Myös Hitler torjui omasta mielestään pahuutta ja edisti hyvää maailmassa, tappaessaan juutalaiset, koska juutalaiset olivat hänen mielestään pahoja ja pahuuden alkulähde.

Kannattaa siis suhtautua kriittisesti omiin ajatuksiinsa, kun päähän tulee ajatuksia pahuuden torjunnasta.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Suomi-neidolle tehtiin tällä hövelillä ja naivistisella maahanmuuttopolitiikalla suuren luokan karhunpalvelus. Suomalaiset olivat ennen vanhaan viisasta kansaa ja kansanviisaudet ovat siitä osoituksena. Vanha kansanviisaus sanoo ”minkä kylvää, sen myös niittää.”

Suosittelen vilpittömästi tutustumista Ruotsin valtakunnan vuoden 1734 lakiin ja siinä Pahategon Caaren. Lain ankaruus itsessään toimi jo ehkäisevänä tekijänä henkirikoksissa. Suomalainen oli paremmassa turvassa jopa vieraan vallan alaisuudessa, kun Suomi kuului Itämeren provinssina Ruotsin valtakuntaan. Sanat ”Itämeren provinssi” perustuvat tutkimuksiini sotilasrullista Ruotsin sota-arkistossa.

http://agricola.utu.fi/julkaisut/julkaisusarja/kkt...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Sanat ”Itämeren provinssi” perustuvat tutkimuksiini sotilasrullista Ruotsin sota-arkistossa."

On luonnollista ja luontevaa että itämeri on ruotsinkielellä "östersjö", mutta miksi se on suomen kielessä "itämeri"? "Länsimeri" olisi luonteva ilmaus asialle.

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Jos mietitään että voiko itsemurhapommittajaa tai muulla tavalla massamurhaajaa esittää normaalia ajatuksenjuoksua omaavana henkilönä, ei ainakaan omasta mielestä. Uskallan väittää että jokaisella näistä on ollut mielenterveysongelmia ja henkilökohtaisia syitä taustalla.

Terrorismi:
"on yksilön tai ryhmän harjoittamaa väkivaltaa, jonka tarkoitus on viranomaisten uhkaamisen ja yleisöön kohdistuvan pelon avulla vaikuttaa päätöksentekoon."

Kyse on hyvin laajasta käsitteestä, jos rajataan käsittely esim. tähän pakolaistulvaan ja sen aiheuttamiin kansalaisten pelkoihin, kuten raiskaustapaukset jotka oli ensimmäinen aalto, varmasti moni isä ja äiti pelkäävät lapsiensa puolesta enemmän ja on vaikuttanut heidän päätöksentekoon.

Turussa nyt sitten sattui ensimmäinen kuolonuhreihin johtanut tapaus, edelleen kun keskustellaan tästä viimeisimmästä pakolaisaallosta. En muista tapahtuiko vastaavaa edellisissä pakolaistulvien, jos tapahtui, ei puhuttu ainakaan terrorismistä, ei ollut trendikästä silloin.

Kuitenkin on hallituksemme vastuulla hoitaa näitä asioita ettei jotain tälläistä pääsisi tapahtumaan, päätöksillä miten esim. paperittomia henkilöitä käsitellään, onko tarpeeksi resursseja viranomaisilla. Kukaan muu ei näitä päätöksiä ministeriemme puolesta voi tehdä.

Hallitus on ollut helisemässä näiden pakolaisten kanssa heti alusta lähtien, eli rahkeet ei ole riittänyt, taisi joku virkamies ehtiä kertomaan että pakolaisten taustoista tiedetään kaikki tarpeellinen vaikka asia ei selvästi näin ollut.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Ulla Appelsin kirjoitti tänään ensimmäisen, järkevän puheenvuoron Turun tapauksesta (ks. IS/26.8). Yleisesti inhottu, mutta harvinaisen terävä toimittaja.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Siitä olen eri mieltä, että se olisi ensimmäinen järkevä puheenvuoro, mutta järkevä kuitenkin, joten kannattaa laittaa linkki siihen. http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005341514.html

Tuo tiedustelulainsäädäntö vielä mietityttää, koska rikolliset yleensä käyttävät prepaid-liittymiä, joten auttaisiko se näissä tapauksissa. http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201708252200351754...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Lainaus Appelsiinin artikkelista

"Kun miettii Turun kaikkia lukuisia, suuren kiitoksen ansaitsevia auttajia – kuten vaikkapa Larisaa, joka lohdutti sylissään uhrin vauvaa tai Mikkoa, joka pyrki tyrehdyttämään kaulaan puukotetun naisen verenvuodon tai Aryaa, joka löi epäiltyä mailalla tai brittisyntyistä Hassania, joka haavoittui auttaessaan uhria tai sitä 70-vuotiasta suomalaismiestä, jonka pankkikortti ja rahatkin jäivät mediatietojen mukaan automaattiin, kun hän ryntäsi apuun – se kertoo siitä, että sankari voi olla nainen tai mies, ulkomaalainen tai suomalainen, nuori tai vanha. Kuka tahansa saattaa olla se lähimmäinen, joka ensi kerralla ryntää pelastamaan sinun tai rakkaasi henkeä. Sankaruutta ei voi päätellä kasvoista."

Miten tämä voi olla persun mielestä järkevää? Tässähän kehutaan mamuja. Se on puolueohjelman vastaista julistusta.

Teidän puheenjohtajanne mukaan mamu ei voi tehdä hyvää eikä mamuja voinut näinollen olla Turun auttajien joukossa.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel Vastaus kommenttiin #43

Veikkaan, että Arton kommentti koskee Ritvan vastausta. Niinkö? Minulla kun ei ole minkälaista puheenjohtajaa, jota kunnioittaisin. Ullan kirjoitus on hyvä ja mielestäni ensimmäinen järkevää kyseisestä tapauksesta. Terveisin, liikkuva äänestäjä ilman puoluetta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #44

"Veikkaan, että Arton kommentti koskee Ritvan vastausta. Niinkö?"

Olet oikeassa, mutta sinulle vastaisin että Ullan kommentti on järkevä vain osittain, mm. siltä osin mitä lainasin vastauksessani Ritvan kommenttiin. Paljon parempia ja järkevämpiä kommentteja on asiasta esitetty.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #44

Toimittajalta kyllä erittäin järkevää kirjoitusta, paitsi tuon tiedustelulainsäädännön suhteen on mietittävä tarkasti ihmisen yksityisyyden suojan kannalta, koska rikolliset joka tapauksessa käyttävät prepaid-liittymiä, niin oikeaan kohderyhmään se ei auttaisi.

Näyttää olevan, että joillakin ihmisillä on luulo, että kansalaisilla ei ole kykyä ajatella ihan itse, ilman että joku siihen käskisi.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #44

Turun puukotusten yhteydessä katselin muitakin numeroita. Tällaista osui silmiin:

Esim (viinanhuuruinen) kotiväkivalta on pahempaa. Suomen 300 000- 500 000 viinan kanssa vaikeuksissa olevaa tuottaa terrorismia kymmeniä, ehkä satoja kertoja enemmän kuin varsinaiset terroristit.
Sitä van ei kutsuta terrorismiksi.

........

v 2016 Kotihälytyksiä 77 085, joista perheväkivaltatapauksia 25 821 (Äkkiä laskien 500 tapausta viikossa)

http://www.vsshp.fi/fi/sairaanhoitopiiri/media-tie...

Sivu 10
….

Totta kai kaikki väkivalta olisi saatava loppumaan

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #43

Minä en tiedä mitä mieltä persu tästä on. Minä muodostan käsitykseni yksityisenä kansalaisena ja siihen lienee minullakin oikeus.

Esitänkö vääränlaisia mielipiteitä? Jos näin on, niin missä on se oikeiden mielipiteiden toimisto? Pitääkö lupa mielipiteisiini kysyä esim. sinulta?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #45

"Pitääkö lupa mielipiteisiini kysyä esim. sinulta?"

Eipä tarvitse.

Mutta minulla on oma oikeuteni lausua oma mielipiteeni sinun mielipiteidesi oikeellisuudesta.

Sama oikeus on myös sinulla minun mielipiteisiini nähden. :)

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #47

Älä viitsi väistellä. Sanoit minulle näin: "Miten tämä voi olla persun mielestä järkevää? Tässähän kehutaan mamuja. Se on puolueohjelman vastaista julistusta.

Teidän puheenjohtajanne mukaan mamu ei voi tehdä hyvää eikä mamuja voinut näinollen olla Turun auttajien joukossa."

Sinun mielipiteelläsi ei ollut mitään oikeellisuutta, vaan ainoastaan oletusta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #49

"Sinun mielipiteelläsi ei ollut mitään oikeellisuutta, vaan ainoastaan oletusta."

Mielipiteeni perustuu yleisiin mediassa esitettyihin tietoihin teidän puheenjohtajanne uusista toilailuista "maahanmuuttokriittisyyden" saralla.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #50

Edelleen jatkat samalla linjalla: "Mielipiteeni perustuu yleisiin mediassa esitettyihin tietoihin teidän puheenjohtajanne uusista toilailuista "maahanmuuttokriittisyyden" saralla."

Halla-aho ei ole minun puheenjohtajani, joten en ole mitenkään vastuussa hänen sanomisistaan, eikä hän myöskään minun sanomisistani, joten voisitko jättää nämä oletuksesi vähemmälle, koska ne eivät edesauta järkevää dialogia mitenkään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #52

"Halla-aho ei ole minun puheenjohtajani, joten en ole mitenkään vastuussa hänen sanomisistaan"

Jos sanoudut irti HA:n sanomisista niin olen tyytyväinen ja uskon sen myös edistävän meidän keskinäistä dialogiamme myönteisellä tavalla. :)

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #53

Miksi minun pitäisi sanoutua irti Halla-ahon sanomisista? En kontrolloi muidenkaan ihmisten sanomisia, paitsi silloin _kuten tapauksessasi_, jossa esitit totuudenvastaisia olettamuksia suhteeni.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #43

Mä odotan Komsia paheksumaan artikkelia.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #43

Missä kohtaa persujen puolueohjelma kieltää mamujen kehumisen? Milloin Halla-aho on sanonut, ettei mamu voi tehdä hyvää?

Persuvihasi on aika fanaattista, kun joudut tuollaisia valheita esittämään. Käy vähän sääliksi.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen Vastaus kommenttiin #62

En kutsuisi tuota persuvihaksi, kyse lienee ennemminkin persukriittisyydestä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #62

HA on kiistänyt mediassa esitetyt tiedot, joiden mukaan rikollista takaa ajaneiden joukossa, sekä uhreja auttaneiden joukossa olisi ollut Matuja.

HA on lisäksi kieltäytynyt muuttamasta tätä käsitystään. Näin itse tällaisen kieltäytyminen Tv:sä.

En tiedä mistä HA on tietonsa saanut. Kenties Mvstä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #67

Milloin Halla-aho on kiistänyt, että uhrien auttajina olisi ollut myös mamuja? Jos tarkoitat tuota MV-lehden juttua, niin siinähän oli kyse vain tämän yhden henkilön tekemisistä tai tekemättä jättämisistä. Ei hän ole missään vaiheessä väittänyt, että auttajien joukossa ei olisi ollut yhtään maahanmuuttajaa. Jos on, niin linkitä ihmeessä artikkeli. Olisi kyllä aika uskomattomasti sanottu.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #68

Sinunmielestäsi siis HA:ta on taas väärin tukittu.

Miten ihmeessä kielitieteen professori ei pysty sanomaan asioita niin ettei tule tulkintavirheitä?

Minun käsitykseni on että herra professori tarkoituksella muotoilee sanomansa niin että se tulkitaan automaattisesti "väärin", mutta että se väärintulkinta on nyöhemmin helppo tulkita ihan toisin, niin että professori pääsee kätevästi eroon sanomisistaan jos niiden suhteen tulee hankaluuksia.

Tarkoitettu ja suunniteltu "väärintulkinta" on kuitenkin se tulkinta, joka jää pysyväksi vaikutelmaksi sekä kannattajille että vastustajille. "Väärintulkinta" tietenkin salaa myös vähitellen muokkaa asenteita molemmissa leireissä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #77

En minä puhunut mistään väärintulkitsemisesta. Pyysin, että laitat linkin juttuun, jossa hän sanoo, ettei auttajien joukossa ole ollut maahanmuuttajia. Eihän siinä mitään tulkintoja tarvitse, jos selvällä suomella lukee.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #81

Asia oli esillä ainakin YLE:ssä ja laajalti muissa medioissa, sekä somessa, joku päivä sitten. Muistat varmaan itsekin, sinä vain yrität minua juoksuttaa.

Asia oli esillä juuri siinä muodossa mitä kerroin. Jos se oli median väärikäsitystä HA:sta, eikä HA:n väärinkäsitys matujen toiminnasta Turussa, niin sitten se oli niin, mutta luulen että tämä on nyt taas vain tyypillistä HA:n sanomisten puolustelua.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #83

Yksikään media ei sanonut Halla-ahon väittävän, että Turun terrori-iskun uhreja ei auttanut yksikään maahanmuuttaja. Halla-aho jakoi MV-lehden jutun (joka toki oli typerästi tehty), jonka mukaan TS:n kuvissa esiintynyt ei auttanut kuvassa esiintyvää uhria. TS:n mukaan hän oli auttanut toista uhria. Kyse oli siis vain tästä yhdestä henkilöstä ja hänen tekemisistään, ei kaikista paikalla olleista maahanmuuttajista.

Halla-aho ei siis ole mitenkään väittänyt, että yksikään maahanmuuttaja ei auttanut uhreja. Yksikään media ei myöskään väitä hänen näin esittäneen. Eli tuo koko juttu on ihan oma keksintösi. Jos olen väärässä, niin laita nyt ihmeessä yksikin linkki. Luulisi niitä olevan pilvin pimein, jos siitä on laajasti uutisoitu.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #85

"Yksikään media ei sanonut Halla-ahon väittävän, että Turun terrori-iskun uhreja ei auttanut yksikään maahanmuuttaja. Halla-aho jakoi MV-lehden jutun (joka toki oli typerästi tehty)."

Kiitos että juoksit minun puolestani jutun alkulähteille, jotka olin jo ehtinyt unohtaa. Minulla on ollut muita juoksuja, niin etten olisi oikein itse ennättänyt.

MV lehden artikkeli oli varmasti typerä, kuten sanoit, mutta en tosissaan voi uskoa että kielitieteen professorimme olisi sen jakanut typeryyksissään. Ei hän niin tyhmä ole vaikka annat niin ymmärtää.

HA jakoi MV:n tekstin tarkoituksella ja tahallaan, tarkoituksella pilata mamujen mainetta ja kunniaa, joka olisi hänen mielestään noussut liikaa Turun torin tapahtumien johdosta. Tapojensa mukaisesti HA järjesti itselleen takaportin ulos tilanteesta. Takaportti on se että hän syyttää MV:tä ja pesee itse likaiset kätensä.

Tosin, eihän HA ole tähän mennessä katunut tätäkään tekoaan(jota siis sanoit typeräksi, mutta joka oli tahallinen ja ovela temppu), kuten ei muitakaan sanomisiaan.

Tässä yksi otsikko aiheesta.

"Halla-aho jakoi mustamaalaavaa artikkelia uhrien auttajasta - Poliisi tutkii Turun Sanomien toimittajaan kohdistetun vihakampanjan"

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201708212200340214...

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #89

Sinä väitit, että Halla-ahon mukaan mamu ei voi tehdä hyvää, eli yleistit sen koskemaan kaikkia mamuja. Tuossa jakamassasikin jutussa puhutaan auttajasta, eli yksikössä, ei auttajista monikossa. On itsestään selvää, ettei yhtä ihmistä voi yleistää koskemaan koko ihmisryhmää.

Halla-ahon motiiveista en tiedä, mutta kyllä tuon linkin jakaminen taisi olla kritiikkiä mediaa kohtaan ja sen tavasta tuoda esiin, että vain maahanmuuttajat olisivat toimineet uhrien auttajina. Myös presidentti Niinistö kiinnitti tähän median outoon tapaan uutisoida huomiota. Sen jälkeen uutisointi muuttuikin vastaamaan todellisia tapahtumia (eli auttajina kunnostautuivat niin kantikset, mamut, turistitkin).

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #90

"Sinä väitit, että Halla-ahon mukaan mamu ei voi tehdä hyvää, eli yleistit sen koskemaan kaikkia mamuja."

Kenties pieni virhe minulta, voi myös olla että jossain on (virheeliisesti tai oikein) puhuttu kaikista auttajamamuista, eikä vain yhdestä)

Virheeni on mitätön, sillä luulen etta suurin osa on ymmärtänyt asian minun tavallani, niin että jutun tarkoitus oli estää sellaisen käsityksen muodostumista että mamut olisivat olleet tilanteessa paitsi konnia, myös sankareita.

Tämän täytyy olla MV- lehden tarkoitus, kuten myös jutun jakaneen HA:n tarkoitus. Miksi muuten tällainen virheellinen ja vääärä juttu olisi julkaistu.

"Halla-ahon motiiveista en tiedä, mutta kyllä tuon linkin jakaminen taisi olla kritiikkiä mediaa kohtaan ja sen tavasta tuoda esiin, että vain maahanmuuttajat olisivat toimineet uhrien auttajina."

Näinhän ei suinkaan ollut, vaan normaali media kertoi asiasta asiallisesti, toisin kuin MV.

Luonnollista olisi ollut sekin että mamujen roolia sankareina olisi aluksi korostettu, koska odotettavissa oli jokatapauksessa viharikoksia mamuja kohtaan tapauksen johdosta. Tällä tavalla olisi suojeltu sekä viattomia mamuja, että myös mahdollisia uusia kantasuomalaisia viharikollisia.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #92

Presidentti Niinistö (kuten kaikki muutkin jotka, eivät ole ideologiansa sokaisemia) ainakin huomasi tuon median yksipuolisuuden.

Puolueettoman median tehtävänä on uutisoida, ei muovata mielipiteitä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #92

Virheesi ei ollut mitätön, vaan molemmat alkuperäiset väitteesi ovat valheellisia. Ehkä ideologiasi oikeuttaa mielestäsi valehtelun, mutta tavalliselle lukijalle ne pistävät pahasti silmään. Liioittelulla ja valheella on selvä ero.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #94

Hävisit jo väittelyn, mutta jaksat yhä haastaa.

Ihailtavaa sinnikkyyttä. :)

Syytteesi valehtelusta menevät niin paljon yli ettei sieltä näy edes ne olkiukot joihin ilmeisesti tähtäät.

Saattaa olla että alunpitäen MV:n jutussa puhuttiin vain yhden mamun sankaruuden kieltämisestä, mutta vaikutelmaksi tuli että mamujen sankaruus olisi valhe, eikä sankarmamuja olisi.

Vaikutelmat ovat tärkeitä, niiden kautta kommunikoivat HA ja MV.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #95

On ukolla pokkaa :D :D :D. Jäät valheesta kiinni, etkä pysty todistamaan esittämiäsi väitteitä ja sitten ilmoittaudut voittajaksi. En pitänyt sinua trollina, mutta näköjään olin väärässä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #96

"On ukolla pokkaa :D :D :D. Jäät valheesta kiinni, etkä pysty todistamaan esittämiäsi väitteitä ja sitten ilmoittaudut voittajaksi. En pitänyt sinua trollina, mutta näköjään olin väärässä."

Tällä nyt ottamallasi linjalla keskustelua lienee turha enää jatkaa.

P.S.

Minä en piittaa herjoistasi, ne argumentointivirheitä, eivätkä liity mitenkään käsiteltävänä olevaan asiaan.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #98

Turha se on tosiaan jatkaa, kun et pystynyt todistamaan väitteitäsi oikeaksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #99

Tämä ei mole mikään oikeusistuin. Tällä esitetään mielipiteitä, oikeita tai vääriä, todistellen tai todistamatta. Mielipiteet voi hyväksyä tai sitten ei.

Jokaisella on vapaa oikeus esittää, sääntöjen puitteissa, oma mielipiteensä erilaisista asioista ja jokainen saa suhtautua esitettyihin mielipiteisiin miten tahtoo, saa olla samaa mieltä, tai voi olla eri mieltä.

Ad Hominemeihin turvautuminen ei kuulu hyvään keskustelukulttuuriin ja se on yleensä epätoivoinen ja raukkamainen veto mielipiteenvaihdossa alakynteen jääneen osalta.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #101

Raukkamaista on esittää perättömiä väitteitä henkilöistä ja kokonaisesta puolueesta, ilman faktoihin pohjautuvia perusteluja. Sitä sanotaan trollaamiseksi.

Kun esität jonkin väitteen ilman faktaan pohjautuvia perusteluja, niin tuo ilmi, että se on vain sinun mielipiteesi. Ei tarvitse sitten lukijoiden jäädä arvuuttelemaan, onko väitteesi totta vai haluatko vain luoda negatiivisia mielikuvia ihmisistä ja puolueista.

Syytit Halla-ahoa ja MV-lehteä pyrkimyksestä luoda negatiivisia mielikuvia (voit tässä olla oikeassakin), mutta samalla sivuutit sen, että oma alkuperäinen kommenttisi oli juuri pelkästään negatiivisen mielikuvan luomista.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #103

"Syytit Halla-ahoa ja MV-lehteä pyrkimyksestä luoda negatiivisia mielikuvia (voit tässä olla oikeassakin), mutta samalla sivuutit sen, että oma alkuperäinen kommenttisi oli juuri pelkästään negatiivisen mielikuvan luomista."

Tällaiset kommentit, kuten ad hominemit, ovat useimmiten harhautusta, joskus tosin tahtonta huonoa keskustelukulttuuria. Harhauttaja pyrkii harhautuksellaan saamaan keskustelun luisumaan pois sellaisesta aiheesta joka on harhauttajalle kiusallinen.

Minun kommenttieni luomat negatiiviset mielikuvat ovat itse asian suhteen merkityksettömiä, olipa väitteessäsi perää tai sitten ei.

Tärkeä asia on se minkä itsekin myönsit. Siinä olin oikeassa. Se koskee HA:ta ja MV- lehteä.

Minun puheenvioroni mahdollisesti luomat negatiiviset mielikuvat ovat asian kannalta merkityksettömiä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #104

Tärkein asia on se, että alkuperäiset väitteesi olivat perättömiä, kuten olet itsekin myöntänyt. Siitä tämä koko ketju lähti liikkeelle. Halusin vain selvyyden, että onko väitteilläsi mitään perää vai onko se MV tasoista negatiivisten mielikuvien luomista.

En koe mitenkään kiusallisesa, jos Halla-ahoa tai persuja mollataan, niin tehdään muistakin ihmisistä ja puolueista. Olisi kuitenkin mukavaa, jos ne perustuisivat johonkin faktaan, muuten kyse on vain trollaamisesta, koska ei turhanpäiväinen solvaaminen todellakaan vie keskustelua mihinkään suuntaan.

Jos koit loukkauksena sen, että pidin kommentointiasi trollaamisena, niin valitettavasti siltä se minusta tuntui, koska et tuonut mitään esiin mikä olisi tukenut alkuperäisiä väitteitäsi.

Jatkakaamme jossain muussa ketjussa, ehkäpä jostain muusta aiheesta. Toivottavasti silloin väitteidesi takana on jotain muutakin, kuin oma tunne.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #109

"Jos koit loukkauksena sen, että pidin kommentointiasi trollaamisena, niin valitettavasti siltä se minusta tuntui, koska et tuonut mitään esiin mikä olisi tukenut alkuperäisiä väitteitäsi."

Koska nyt näyttää siltä että olet jo pysyvästi siirtynyt pois itse aiheesta, mutta olet muuten asiallinen, voin ihan hyvin vastata tähän. Minua eivät rönsyt yleensäkään haittaa. :)

Toki koin sen loukkauksena, ihminenhän loukkaantuu tällaisesta, mutta yritän pitää tunteeni kurissa, koska niistä ei ole hyötyä kun keskustellaan. Eniten minua kuitenkin pännii se että alunpitäen taisin pitää sinua asiallisena keskustelijana, mutta petyin. Tämä oli pahempi pettymys kuin loukatuksi tulemisen tunne.

"Jatkakaamme jossain muussa ketjussa, ehkäpä jostain muusta aiheesta. Toivottavasti silloin väitteidesi takana on jotain muutakin, kuin oma tunne."

Tehkäämme niin, vaikka olemmekin eri mieltä siitä mitä väitteitteni takana on.

Sinulla on täydet oikeudet olla väärässä, jos kerran haluat olla.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #111

Minä pidän tästä alustasta, koska kommentoinnit ovat yleensä asiallisia ja niistä monesti oppii paljon uutta (usein enemmän, kuin itse blogista) ja pääsee tutustumaan useisiin näkökulmiin samasta asiasta. En tunnusta mitään ideologiaa, joten tykkään punnita asioita monelta kantilta. Siinä auttavat juuri eri ihmisten kommentit ja linkit uutisiin ja tutkimuksiin. Olen usein ollut asioista kanssasi eri mieltä, mutta olet perustellut kantasi, joten mielipiteesi ovat olleet arvokkaita. Siksi itse petyin, kun kommenttisi olikin vain pahantahtoinen mielipide.

Jättäkäämme siis tämä kina taakse ja kohti uusia (asiallisia) kiistelyjä.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #43

#43

> ....Tässähän kehutaan mamuja....

ooo

Kehutaanko siinä, vai puhutaanko totuus

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Esimerkki elävästä elämästä. Aikoinaan kahvitunnilla ollessamme työkaverini totesi "Jos haluaa tappaa toisen, kannattaa valita siihen välineeksi auto ja vedota mielenterveyden järkkymiseen niin saa lyhyemmän tuomion" Totesin siihen, että "Jos harkitsee toisen ihmisen tappamista niin mielentereys on jo silloin järkkynyt"

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Jos ihmisellä on työkalunaan pelkkä vasara, niin se näkee kaikkialla vain nauloja. Tämä pätee sekä terrorismin hehkuttajiin että sen väheksyjiin. Tiettyä maalaisjärkisyyden väheksymistä tämä kriminaalipsykologi kuitenkin osoittaa. Ei kansainvälistä terrorismia voi typistää kriminaalipsykologian viitekehykseen, vaan täytyy seurata maailman tapahtumia laajemmin, esimerkiksi USA:n sijaisarmeijoilla käymiä raaka-ainesotia Lähi-Idässä ja niiden yhteyttä islamilaiseen terrorismiin sekä nykyisen pakolaiskriisin syntyyn. Jopa teologista tai uskontotieteellistä näkökulmaa kaivataan, että voi tarkastella islamia ja sen mahdollista inspiroivaa vaikutusta jihadistiseen terrorismiin.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Turun tapaus vaikuttaa kovasti toisinnolta vuoden 1999 puukotuksista

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/turun...

Kuinkahan paljon on tutkittu tuota parinkymmenen vuoden takaista tekoa. Olikohan silloinkin kyseessa jokin ideologia?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki

Yhtymäkohtia kyllä löytyy paljon myös tähän pari vuotta sitten Oulussa tapahtuneeseen tuplamurhaan.

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000000923916.html

Kuitenkaan tuossa Oulun tapauksessa, eikä sinun linkittämässä tapauksessa löytynyt viitteitä terrorismista. Sen sijaan poliisi tutkii Turun iskua terrorismina. Jos myöhemmin selviää, ettei kyse ole terrorismista, niin siitä varmasti kerrotaan heti mediassa. Siihen asti muun väittäminen on pelkkää valkopesua.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Ei tietenkään tutkittu. Eihän kenenkään valkoihoisen suomalaisen tekemisiä voi koskaan tutkia terrorismina.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #76

Tottakai voi. Aika rasistista, että ajattelet noin.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Hyvä ja analyyttinen blogi asiallisesta asiantuntija-arviosta. Itseäni on myös jäänyt vaivaamaan eräs yksityiskohta. En ole ainakaan julkisuudessa vielä nähnyt, että Isis tai mikään muukaan terrorijärjestö olisi ottanut "kunniaa" Turun iskusta. Yleensähän näitä kunnian omiajia on löytynyt jonoksi asti. Vai onkohan minulta vain jäänyt huomaamatta?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Edelleenkin ihmettelen, miksei suomalaisten tekemiä joukkomurhia koulussa pidetä terrorismina, takanahan oli ekofasistinen ideologia.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"takanahan oli ekofasistinen ideologia."

Mistä näin päättelit?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Sellaistahan he julistivat kannattavansa, ja kaikesta päätellen oli teon motiivi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #84

Sinulta varmaan löytyy linkki näihin väitteisiin, itse en ole moista koskaan kuullut tai lukenut?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #86

http://keskustelu.suomi24.fi/t/5628966/auvinen--ek...

Ideologia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Auvinen luetteli verkkosivuillaan erilaisia yhteiskuntakriittisiä ajattelijoita, kuten Platon (Valtio), Friedrich Nietzsche ja Pentti Linkola, sekä kaunokirjallisia teoksia, kuten Ray Bradburyn Fahrenheit 451, George Orwellin Vuonna 1984 ja Aldous Huxleyn Uljas uusi maailma. Juha Sihvolan ja Henrik Rydenfeltin mukaan tämä näkyi siinä ideologiassa, jonka hän kuvasi kirjoittamassaan manifestissa. Auvinen muun muassa jakoi ihmiset kolmeen kastiin hieman kuten Platon ja korosti itsenäiseen ajatteluun kykenevän parhaimmiston oikeuksia. Manifestissa on viitteitä myös Nietzschen yli-ihmisestä ja Theodore "Unabomber" Kaczynskin kirjoittamasta manifestista Teollinen yhteiskunta ja sen tulevaisuus.[50] Yhteydet saivat aikaan keskustelua filosofian opetuksesta ja filosofien väärin tulkitsemisen vaaroista. Professori Tarmo Kunnaksen mukaan Auvinen oli ymmärtänyt Nietzschen väärin, ja edusti enemmän sosiaalidarwinismia kuin nietzscheläisyyttä. Myös Rydenfelt huomauttaa, ettei Nietzsche kehottanut ääritekoihin. Opetusneuvos Pekka Elo sanoi, että tapaus saattaa vaikuttaa koulujen filosofianopetuksen sisältöön. Filosofian tutkijoiden mukaan olisi kuitenkin vaarallista, jos myös kriittisiä ja radikaaleja ajatuksia ei käsiteltäisi kouluissa.[51][52][53]

Unabomber myös vastusti teollistunutta yhteiskuntaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #91

Tuo ei vaikuta yhtään terrorismilta, siitä puuttuu yhteiskunnallinen vaikutus. Friedrich Nietzsche ja Pentti Linkola varmaan vaikuttavat omalla tavallaan mutta nämä kouluampujat eivät näitä mitenkään esiintuoneet. olivat lähinnä kopiomurhaajia jenkkien esikuvan mukaisesti.

Käyttäjän dottore48 kuva
Kari Ellimäki

Fasismi, kommunismi,islamismi mielenterveyden häiriöitäkö??

Keittiöpsykologiaa parhaimmillaan!

Poliittinen islam on vaarallinen uskonnollisen fanatismin muoto, ei mikään "masennus".

Käyttäjän VinKuukka kuva
Väinö Kuukka

Tämä on tutkinnassa paljastumassa suunnitelluksi terrori-iskuksi, jossa tekijä ei edes ole ollut aivan yksin. Mikään ideologinen valkopesu ei nyt auta, ei vaikka marssittaisimme Ylen täyteen ihmisoikeusaktivisteja ja sopivia "tutkijoita" tulkitsemaan asiaa viherpunaisin humanistisin silmälasein tai kristillisin lasein, sellaisin joissa väkisin kannattamamme "arvot" oikein humajavat. Emme voi korjata todellisuudessa olevia puutteita. Se ei ole meissä.

Jihadisti käy sotaa. Hän ei ole amok-juoksija. Hän ei ole kiusattu kouluampuja. Ei mitään näistä. Hän on jihadismin sotilas ja terroristi, joka haluaa tuhota sinut ja hävittää maan päältä uskosi ja yhteiskuntasi.

Kriminaalipsykologian dosentti otti esiin viisi päivää sitten ns. amok-teorian, joka lehtiuutisten perusteella vielä olisikin ollut häviävän pieni vaihtoehto. Hänellä ei kuitenkaan ollut kaikkia detaljeja. Se siitä järjestä.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Löysin täältä neljä kommenttia jotka piti erikseen hyväksyä. Hyväksyin ne kiireen vilkkaa. Pahoittelen jos joku on ehtnyt ihmetellä kommenttinsa näkymättömyyttä. En ymmärrä niitä jotka eivät salli blogeissaan avointa keskustelua.

En tiedä tarkkaa syytä miksi erikseen hyväksyttäviä kommentteja välillä tulee. Johtuneeko siitä että on hetken aikaa kirjautumatta omaan blogiin??

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Syynä voi olla sekin että toimituksessa on aktiivinen uusi ja innokas kesätyöntekijä, joka vähän testailee.

Meidän ei pidä suhtautua tällaiseen turhan kriittisesti, kaikki me olemme olleet aloittelijoita jossakin asiassa joskus.

Käyttäjän VinKuukka kuva
Väinö Kuukka

Tuskin näitä kommentteja mikään ihmissilmä kaiken aikaa lukee. Robotiikkaa? Ohjelma tunnistaa jotain sanoja tms.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Olen samaa mieltä siitä, että monien ns. terrori-iskujen taustalla vaikuttavat usein olevan henkilökohtaiset kriisit, joihin on tyypillisesti sisältynyt masennusperiodi. Ne ovat prosesseja, jotka aikaansaavat radikaaleja muutoksia elämässä, mahdollistavat astua ulos sosiaalisen hyväksynnän rajoittamasta laatikosta ja tekemään äärimmäisiä tekoja. Pelko ja myötätunto häviävät. Samat prosessit ovat epäilemättä kouluiskujen taustalla. Tässä pseudoterrorismissa teolle vain haetaan moraalinen oikeutus jostain ideologiasta ja pyritään sankareiksi edes jossain viiteryhmässä.

Sinällään kyse on paljolti näkökulmista ja voi olla vaikea selkeästi erottaa "oikeaa" terrorismia pseudoterrorismista. Terrorismi kannattaa ymmärtää ihmisjoukon toimintana, josta aina löytyy yksilöitä, joilla on paljon raivoa, muttei mitään menetettävää ja siksi sopivat ottamaan toimeenpanevan roolin.

Länsimaisessa terrorismissa tekijöillä voi olla laajakin rooli ideologista tekijään ja iskuissa pyritään säilymään hengissä. Esimerkkeinä vaikkapa RAF tai Unabomber. Muslimiterrorismi taas vaikuttaa jakautuneen ideologisiin johtajiin ja suorittajiin, ja hyödyntävän sopivassa tilassa olevien mentaliteettia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Tämä kommentti osui niinsanotusti naulan kantaan.
Hyvin ilmaisit asian.

Ehkäpä tästä kannattaisi muotoilla bloki ja saada ajatus sillä tavalla laajempaan tietoisuuteen.

Näitä kaikenlaisia harha-ajatuksia ja harha-ajattlijoita nimittän riittää.
Olisi hyvä saada sinne sekaan realistisempaakin tilannekuvaa.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

No ei masennus kyllä saa ketään tappamaan muita ihmisiä, paitsi laajennetussa itsemurhassa, jolloin yleensä on kyse psykoottisesta masennuksesta.

Tässä käytän termiä lääketieteellisessä merkityksessä; julkisessa keskustelussahan sillä tarkoitetaan käytännössä aivan mitä tahansa.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Hesarissa oli mielenkiintoinen juttu ”Koraani bussimatkan aikana” 8.3.2015. Tähän voi tutustua netissä (Jos et tiedä Koraanista mitään, opettele edes tämä). Ehkä se avaa monien silmiä myös tämän terrorismi-ilmiön suhteen.

"Milloin täällä ruvetaan näkemään metsä puilta? Suomeen tuli viime vuonna 1.1. – 27.12.2015 välisenä aikana 32 360 turvapaikan hakijaa. Mikäli näistä 1 % on fundamentalisteja, se tekee luvuksi 320 henkilöä. Fundamentalisteille kantaväestö on Koraanin kontekstisidonnaisten sääntöjen mukaan vääräuskoisia. Se ei siitä muuksi muutu. Yhteentörmäyksiä kantaväestön kanssa tulee olemaan myös jatkossa edessä. Monet tulijat eivät tunnu kunnioittavan kantaväestön tapoja ja perinteitä. Naisrauhan rikkominen on tästä yksi konkreettinen esimerkki." Kirjoitin tämän kappaleen lauseet toisaalla maaliskuussa 2016.

Olisi ehkä syytä tutustua Suomen vanhimpaan asiakirjaan. Se on kuningas Birgerin suojelukirje Karjalan naisille, joka täytti 700 vuotta 1.10.2016.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Naisrauha#/media/Fil...

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Blogin ja siinä siteeratun kannanoton näkökulma on täysin ennenaikainen. Nuo kysymykset joutuvat itsestään selvästi tarkasteluun pitkässä ja perusteellisessa mielentilatutkimuksessa.

Jos voidaan osoittaa oikeaksi teolle organisoituneet taustavoimat, yksilön psykopatologia ei tällöin riitä selitykseksi.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

LAINAUS: "Järkevä"? "- Tiedetään, että yli kolmasosa turvapaikanhakijoista on ajatellut itsemurhaa."

Mistä tämä tiedetään? Voisiko joku kertoa? Jos se tiedetään samoista lähteistä, josta jokaisen tulijan nimi, ikä ja lähtömaa, puhumattakaan vainon tai uhan syistä, eli heiltä itseltään itsensä kertomana, niin sen tiedon voimme heittää romukoppaan. Päivikään ei tiennyt vaikka vakuutti toista. Valetta kaikki tyynni! Myös omien viranomaistemme antamat tiedot, jotka ovat toistuvasti osoittautuneet toiveajatteluksi ja valheiksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset