Politiikan esseet - juhani kahelin Saada aikaan älyllistä liiikettä- siinä blogini tarkoitus.

Journalisti-lehden päätoimittaja Maria Petterssonin kuolemantoivotus

  • Journalisti-lehden päätoimittaja Maria Petterssonin tviitti 4.7.2018.
    Journalisti-lehden päätoimittaja Maria Petterssonin tviitti 4.7.2018.

"Jonain päivänä kaikki taistolaisuuden traumatisoimat ovat poistuneet luonnollista reittiä. Siihen asti meidän, joita koko asia ei kosketa, pitää vain sinnitellä."

Mielestäni tuo on kuolemantoivotus.

Journalisti-lehden päätoimittaja Maria Pettersson odottaa, toivoo ja toivottaa kuolemaa joillekuille ihmisille ja ihmisryhmile. Merkitystä ei ole sillä, keiden päätoimittaja Pettersson toivoo kuolevan.

Kokemuksellisessa mielessä Petterssonin kuolemantoivotus on vihapuhetta. Epäsuorasti se rinnastuu milteipä tappouhkaukseen. Kuolettehan mahdollisimman pian, jotta "meidän" ei tarvitse sinnitellä teidän takia. Miltä tämä tuntuu toivotuksen kohteista? Asiaa on katsottava nimenomaan kokemuksellisena asiana, myös juridisesti ja rikoslain kannalta. 

Julkinen kuolemantoivotus kuvastaa suomalaisen journalismin tilaa tänään. Tätä kirjoittaessani Petterssonin tviitillä on 124 tykkääjää, arvattavasti mediaväkeä. Tällainen media meillä siis on, toivovat kansalaisten pikaista poistumista.

Pettersson käyttää sanontaa "oikea media" (HS 22.6.2018). Vihapuheen suitsimista ja työrauhaa medialle ovat vaatineet "oikean median" päätoimittajat yhteisellä kirjelmällään, samoin päätoimittaja Pettersson itse (HS) sekä mediakenttä ylipäänsä. Pettersson vaatii rangaistuksia kovemmiksi, koska uhka tai rikos kohdistuu journalistiin hänen työnsä takia.

Millä oikeudella journalistit itse ja jopa journalistien ammattikunnan lehden päätoimittaja kohdistaa vihapuhetta kansalaisiin heidän elämänsä takia. Mielestäni tämä on suurempi rikos kuin journalistiin hänen työnsä takia kohdistuva. Kyse on kansalaisen kokemuksellisesta ihmisarvosta, oikeudesta elää vailla julkisia kuolontoivotuksia.

HS-haastattelussa 22.6. sekä HS-mielipidekirjoituksessa 27.6. päätoimittaja Pettersson kuvaa "oikeaa mediaa" näin:

Oikea media pitää huolta ettei väärä tieto pääse leviämään. Valitettavasti on ihmisiä jotka haluavat lukea valheita, törkyä. Journalistit tekevät elintärkeää työtä sananvapauden kannalta. Me olemme kansalaisten, tiedon vapauden ja sananvapauden palveluksessa. Median leimaaminen huonoksi osoittaa ymmärtämättömyyttä siitä, mikä median rooli vapaassa demokratiassa on. Me olemme totuusbisneksessä. Journalisteja saatetaan syyttää kuplassa elämisestä (minkä Pettersson kiistää). Kriittisellä lukijalla en tarkoita ulvovaa molopäätä vaan fiksua kriittistä lukijaa. Rikoksen kohdistaminen journalistiin hänen työnsä takia ei ole ainoastaan henkilöön vaan myös sananvapauteen ja vapaaseen tiedonvälitykseen kohdistuva rikos. Toimittajan pitää saada tehdä työtään ilman häiriköintiä.

 - Katteetonta kaunopuhetta, epäuskottavaa ja epätottakin. Mistä Pettersson tietää vaikkapa sen, ketkä ovat taistolaisuuden traumatisoimia? Onko hänellä käytössään lääkärin lausunto? Mihin faktaan väite perustuu, onko tieto oikea vai väärä, levittääkö Pettersson itse väärää tietoa, missä faktantarkastajat? Tällaista on Petterssonin ylistämä journalismin ihanne käytännössä.

Petterssonin tviitti on ulvovan molopään puhetta.

Voisiko Petterssonin tviitistä tehdä kantelun tai rikosilmoituksen. Asiaa on mietittävä.

 

Maria Petterssonin haastattelu HS 22.6.2018

Maria Petterssonin mielipidekirjoitus HS 27.6.2018

Pirkko Saision kirjoitus HS 4.7.2018

Leena Virtasen kirjoitus HS 2.7.2018

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Varalta lienee sanottava, että taistolaisuuden suhteen olen ollut ja olen ulkopuolinen, sivustaseuraaja. Siitä huolimatta arvelen tuntevani taistolaisuuden historiaa monin verroin paremmin kuin nykyjournalistit tai edes historiantutkijat. Tuolla käytävillähän heitä vilahtelee tänäkin päivänä, proffaa ja dekaania.

Mutta, kuten sanottu, merkitystä ei ole sillä keihin Maria Petterssonin kuolemantoivotus kohdistuu. Ihmisarvo, elämisen oikeus ja kokemuksellinen yhdenvertaisuus on kaikilla sama.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Ehkä tuo ei ole aivan "kuolemantoivotus", mutta Pettersonin asemassa todella epämiellyttävää "vihapuhetta".

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

"Jonain päivänä kaikki taistolaisuuden traumatisoimat ovat poistuneet luonnollista reittiä. Siihen asti meidän, joita koko asia ei kosketa, pitää vain sinnitellä."

Luonnollinen poistuminen (kuoleminen vanhuuteen tms) ei ole toivomus, vaan meillä kaikilla ihmisillä on se edessä. Inhorealistinen toteamus.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Älytön toteama.

Ikäänkuin lausuja itse samanmielisine seuralaisineen olisi kuolematon. Kyllä kuolema koskettaa ihan jokaista.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Blogistilla menee nyt liian lujaa, ja johtopäätökset ovat mitä sattuu.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Kun seuraa suomalaisen "älymystön" ja viisastelijoiden tapahtumia, seminaareja, ties mitä, niin mitta tulee enemmän kuin täyteen. Esimerkkejä:

- Jyväskylän kesä: Juhana Vartiainen, Aki Kangasharju, toimittaja Pekka Vahvanen ym. Miksi Vartiainen on pitänyt tuonnekin kutsua, muka pääpuhujaksi!! Koko Jyväskylä kesineen alkaa inhottaa.

- Päämaja Symposium Mikkelissä: Reijo Karhinen, Kai Mykkänen, Heikki Hiilamo, Maria Ohisalo (!! niinpä, vihreiden Ohisalo Mannerheimin sylissä), toimittaja Jussi-Pekka Rantanen. Karhinen taisi jo ylistää Mannerheimin .. mikä se sana oli, tosi imelä.

- Niinsanottu Suomi-Areena Porissa: sama joka paikan jengi järjestelee keskinäispaneeleja, joiden päätarkoitus näyttää olevan että saavat mainostaa itseään twitterissä. Yliopiston ja innolabbien tutkijatytöt panee parastaan, niemet ja karimäet sekä muut.

Twitter kiehuu täynnä näide keskinäispuhuskelijoiden itsemainoksia. Siinä kaikki. Twitteristä on tullut näiden sisäpiirien keskinäinen kehunta- ja mainontakerho. Siinä kaikki.

Lupaan että huomenna menee vielä lujempaa ( siis minulla). Johtopäätökset kirkastuvat.

(Tosin joudun lähtemään koko ensi viikoksi Euroopan tiedeseminaariin Ranskan Toulouseen - European Open Science Forum. Siellä voi kohota tai laskea muihin sfääreihin.)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Olet siis huomannut Jyväskylän kulahtaneen ja menettäneen kauneutensa, ikään kuin kesineen?

Pidä tuo ilme myös Toulousessa! Ainakin englanninkielisen tapahtumaotsikon tuo ex-sivistysmaa voisi vaihtaa ranskaksi, ettei kaupunkia luultaisi Pyreneiden Pieksämäeksi.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Tähän lisää viellä sen Sika kuva vertauksen, niin pitääkö viel miettiä miksi ihmiset ei tilaa lehtiä ja niiden arvostus tippuu...

Pekka Pylkkönen

Pettersson on jotain niin kafkamaista että Kafkakin olisi oksentanut. Jonkinlainen perseellä ajattelun olympiavoittaja.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Pitkää ikää Marialle hänen sinnittelyssään! Ettei kävisi kuten entiselle pojalle, joka ehti itse kuolla ennen varakkaita vanhempiaan.

Risto Koivula

Toimittajat ovat varsinaista pohjasakkaa nykyään.

http://ristojkoivula.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2555...

" Toimittajille EI pidä säätää muista poikkeavaa ”valehtelijanturvaa”! "

Risto Koivula

Jos jollakulla on tunnukset, voisiko nuo Pattersonin ja muut kirjoitukset avata näkyville?

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Hetkinen, hetkinen...

Laitoin kirjoitukseni loppuun linkit keskeisimpiin (lähde)kirjoituksiin. Ne sattuvat olemaan kaikki HS-juttuja. Olen ollut siinä uskossa että ne (sattumalta juuri ne) avautuvat kaikille. Minulle ne avautuvat vaikka en ole hs-digitilaaja (toki minulla on hs-tunnukset mutta ne eivät ratkaise).

Kokeile Risto Koivula linkkejä kirjoitukseni lopussa ja ilmoita elleivät jutut avaudu.

Maksumuuripolitiikka ylipäänsä. Kaikki lehdet alkaa olla maksumuurin takana. Se johtaa siihen että kansa jakautuu niihin jotka voivat lukea lehtiä ja jotka eivät voi. Liityin HS:n sähköpostilistalle jota kautta joka aamu tuli linkit sen päivän pääkirjoituksiin. Nyt nekin on pantu maksumuurin taakse. Enää en edes yritä avata niitä linkkejä (tuskin muutoinkaan käyttäisin aikaa HS-pääkirjoitusten lukemiseen, ne ovat eliittivaltapolitiikan selittelyä).

TÖRKEIN esimerkki on Mustread. He oikein ylpeilivät sillä että avaavat juttunsa ilmaiseksi eliiteille ja tavallinen kansa joutuu maksamaan. Yhtään maksullista mustread-juttua en ole lukenut enkä lue. Ihan periaatteessa.

Risto Koivula

Ei aukene kuin otsikkoon. Pistä näkyviin vaan. Katsotaan, mitä tapahtuu.

Risto Koivula

MISSÄHÄN SE LENIN TAAS "TÄLLAISTAKIN SANOI", "VAHINGOLLINEN IDIOOTTI" PIRKKO SAISIO???!!!

" Jotakuinkin kylmäävä on minusta Virtasen lause: Metoossa tehdään virheitä ja ylilyöntejä, mutta se on sen hinta. Taistolaiselta kuulostaa taas. Munakasta ei voi valmistaa rikkomatta munia, sanoi nimittäin jo V. I. Lenin aikanaan. "

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005742290.html...

Pirkko Saisio jatkaa kirjoituksessaan keskustelua #metoo-liikkeestä: ”Heppoiset ilmiannot ja niiden uhreiksi joutuneiden kohtalot eivät kuulosta taistolaisuudelta vaan puhtaasti stalinismilta”

Kirjailija Pirkko Saisio kirjoitti vastauksen Leena Virtasen kolumniin, joka käsitteli Saision haastattelua Nykypäivä-lehdelle.

Pirkko Saisio vastaa kirjoituksessaan Leena Virtasen kolumniin. (KUVA: Jussi Nukari / Lehtikuva)
Pirkko Saisio

Julkaistu: 3.7. 14:19

Leena Virtanen nostaa kolumnissaan (HS 2. 7.) esiin sen, että olen verrannut joitakin #metoo-kampanjassa esiintyneitä ilmiöitä edesmenneeseen taistolaisuuteen. Hänen mielestään sekä minä että koko sukupolveni on tässä väärässä. Vastaan tähän nyt yksilönä, en voi edustaa koko sukupolveani, en haluakaan.

Leena Virtanen muistaa mainita, etten vastusta #metoo-kampanjaa mutta väittää minun silti valinneen puoleni ollessani huolissani Aku Louhimiehen kohtalosta.

Itse en näe ristiriitaa siinä, että kannatan #metoon arvoja mutta olen huolissani siitä, toteutuuko kampanjassa yksilön oikeusturva ja inhimillinen kohtelu.

Luen tämän Virtasen lauseen takaa kovin taistolaisen käsityksen: ellet ole puolellamme, olet meitä vastaan.

Tämän logiikan mukaan niin Virtaselle kuin monelle muullekin jää varmasti käsittämättömäksi, että tunnen samaan aikaan myötätuntoa sekä julkisuudessa Louhimiehen metodeista avautuneita naisia kuin Louhimiestäkin kohtaan.

Jotakuinkin kylmäävä on minusta Virtasen lause: Metoossa tehdään virheitä ja ylilyöntejä, mutta se on sen hinta. Taistolaiselta kuulostaa taas. Munakasta ei voi valmistaa rikkomatta munia, sanoi nimittäin jo V. I. Lenin aikanaan.

Jos kampanjan hintana on yksilön epäoikeudenmukainen tai epäinhimillinen kohtelu, hyppään mieluummin junasta tällä asemalla kuin hyväksyn sellaisen hinnan.

Ruotsissa julkisen sanan neuvostoa vastaava elin on antanut useita päätöksiä uutisista ja kolumneista. Niissä on nimeltä mainiten syytetty henkilöitä liian heppoisin perustein.

Tällaiset ilmiannot ja niiden uhreiksi joutuneiden kohtalot eivät kuulosta taistolaisuudelta vaan puhtaasti stalinismilta. Leena Virtanen tosin toteaa reippaasti, että näistä voi oppia saman tien, mutta jatkaa: Jos nyt kaivaudutaan takaisin poteroihin vain siksi, että osa miehistä joutuu lujille, historiassa otetaan takapakkia. Toivottavasti Virtanen ei tarkoita ”osalla miehiä” perättömien ilmiantojen uhreiksi joutuneita; heidän kohtaloihinsa nähden Virtasen lause on kevyt ja lennokas.

Virtanen kokee #metoo-kampanjan olevan jatkumon naisten kansainväliselle massaliikkeelle, joka vaati naisille äänioikeutta. Saattaa olla, ja osittain varmasti onkin. Näillä naistenkin äänillä ollaan saatu aikaan länsimainen lainsäädäntö, jonka mukaan syytetty on syytön, kunnes hänet syylliseksi todetaan.

Ja sen lainsäädännön ohella on syntynyt käsitys siitä, että syylliseksi todetullakin on ihmisarvo ja oikeus tulla kohdelluksi inhimillisesti. "

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2011/12/vahing...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Petterssonilla on kääntynyt klassinen sananvapauden puolustus päälaelleen. Kirjoittihan B.Hall aikoinaan salanimellä S.G.Tallentyre teokseensa "Voltairen ystävät" ("The Friends of Voltaire"; 1906) seuraavat kuolemattomat sanat: "I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it".

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Siispä sama petterssoniksi: "Puhu mitä puhut, kun kohta kuitenkin kuolet pois höpisemästä."

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kahelin lainaa Petterssonin haastattelua HS:ssa: "Oikea media pitää huolta ettei väärä tieto pääse leviämään."

Minusta tuo on väärin. Ei oikean median, mitä se sitten tarkoittaakaan, pidä estää mitään tietoa leviämästä. Sehän on sensuuria. Sen sijaan oikean median tehtävä on levittää oikeaa tietoa ja tehdä oikein laadukkaasti.

Sen jälkeen lukeva, kuunteleva ja katseleva yleisö erottelee jyvät akanoista. Se taas ei ole petterssonien tehtävä. Minusta on vähintäänkin katalaa ja epäilyttävää jos yksi tiedontuottajataho, itse itseään oikeaksi mediaksi nimittävä, tiedon tuottajana ja sen levittäjänä vielä päättäisi mikä on oikein ja väärin, totta ja tarua, sekä vielä pääsisi julistamaan tuomionsa eri mieltä oleville. Sehän lähentelee totalitarismia.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Tuopa onkin hyvä havainto ja terävä näkemys.

Millään medialla, millään tieteilijällä, millään yliopistolla ei ole itsestäänselvää oikeutta määritellä (sanella) mikä on oikeaa tietoa, mikä väärää tietoa.

Yliopistoissa, mediassa ja julkishallinnossa puhutaan tänään itsestäänselvyyksinä käsitteistä laatu tai tieto tai tietoon perustuva politiikka. Muut nimetään populisteiksi, vääräksi tiedoksi, milloin miksikin. Tuollaista puhetta kuullessani suututtaa. Olkoon esimerkkinä niinsanottu taloustiede ja ekonomistien päivittäinen arkipuhe, ennusteet ja muut. Sitä voi yhtä hyvin kutsua vihollistiedoksi kuin oikeaksi tiedoksi.

Meidät on turrutettu päivittäiseen informaatiovyöryyn ja harva jos kukaan osaa kyseenalaistaa, hypätä tuosta vyörystä ulos ja kysyä toisenlaisen tietämisen lähtökohtia.

Kavahdettavia ja vaarallisia ovat toimijat ja henkilöt, jotka naivisti kuvittelevat olevansa oikean tiedon omistajia ja jakajia. Sellaisia toimijoita löydämme paitsi "laatumediasta" sankoin joukoin esim. opetus- ja kulttuuriministeriöstä tai valtioneuvoston kansliasta, pääministerin toimistosta.

Risto Koivula

Hesari on yksi helvetin hyttysenpaska estämään oikean tiedon leviämistä - ja YLE toinen.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Käyttämäni Chromebook-läppärin aamun avaus tänään sopii mukavasti tähän:

"Muutoksen aikoina oppijat perivät maan, kun taas oppineet löytävät itsensä
kauniisti varusteltuina toimimaan maailmassa jota ei enää ole. "Eric Hoffer

Oppineet puhuvat poliitikoille hiljaisen perinnetiedon hyödyntämisestä senioriteettiperiaatteella, oppijoiden kokiessa kantavansa apinaa selässään.

Pelkäämme puhua kateudesta, ihmisluonteen kielteisestä piirteestä

Risto Koivula

Hesari ja YLE ovat nyt 20 vuotta jauhaneet paskaa ja tästä 10 vuotta TYHJÄÄ PASKAA OMASSA UMPIOSSA "maailmassa" ja (NATO:n läpikotaisin epäonnistuneessa infosotastrategiassa), JOTA EI OLE ENÄÄ OLLUT!

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIn...

" RK 09.02.2009 01:34:27 265667

Sotilasliitto NATO lanseerasi "tieteellisen kreatinionismi" edeltä käsin antipavlovistisen "sosiobiologian/evoluutipsykologian" sellaiseksi "vastustajaksi", jolle tämä pärjää toisin kuin todelliselle tieteelliselle ihmiskuvalle:

"Sotilasliitto NATOn johtava huumausaineasiantuntija,farmasiakenraalimajuri A.E. "Villimpi-Seppä" Wilder-Smith (Suomessakin usein luennoinut arkkihörhö tai huippudisinformaattori) formuloi "tieteellisen kreationismin" eli "älykkään suunnittelun" (ID,"Intelligent Design") opin valtaisan mediamyllytyksen säestämänä. Ei niin, että NATO tähän oppiin "uskoisi" tai edes NIMENOMAAN SITÄ kauheasti haluaisi levittää, vaan Naton levittämän "sosiobiologian/ evoluutiofeminismin" SELLAISEKSI "VASTUSTAJAKSI" MEDIAAN (ja jopa "yliopistoihin!) JOLLE "SOSIOBIOLOGIA PÄRJÄÄ", eli täyshouruille "kreationismia", tavallisille mänteille "sosiobiologiaa/evoluutiofeminismiä" ja vain omille huipputieteilijöille ja suurteollisuuden tuotekehittäjille monopolina "oikeaa tiedettä"!

Tuossa kuviossa ei siis ollut olennaista "se, mikä siinä on", vaan päin vastoin "se, mikä siitä puuttuu": tieteellinen "pavlovilaisvygotskilainen" ns. TOIMINNANPSYKOLOGINEN ihmiskuva. "

Se "strartegia" on kuitenkin velä lopettamisensa jälkeenkin tuottanut ainakin ISISin!

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Ymmärtääkseni Maria Petterson toimi aikaisemmin Brysselissä mepin avustajana.

Suomalaiset mepit ovat puolestaan päässeet viime aikoina otsikoihin metsäteollisuuden omaisuusarvojen kasvattamisesta, onhan kristillinen kummiajattelu perinteisesti nojannut vanhemman oikeuteen ajatella nuoremman kaverin puolesta, mutta sen jälkeen kun oli ymmärretty siihen sisältyvän vaikenemisen edistäneen juutalaisten kohtalon toteutumista on jokaisen oma vastuu läntisessä ajattelussa korostunut.

Tämä Niklas Herlinin perustama Uusisuomi.fi sivusto ansaitsee suurkiitokset tehtyään kansankielisen ajattelun kehittämisen Suomessa mahdolliseksi aivan uudella tavalla. Pyhänä pidetyn senioriteettiperiaatteen murtamisessa Niklas teki ison työn kritisoidessaan julkisesti suvun perinnönjakoa jossa koki joutuneensa arvioiduksi kyvyttömäksi ajattelemaan fyysisen olemuksensa vuoksi. Ihminen ennen kaikkea.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Sen seitsemän tähden liikettä. Liike Nyt. Nukkuvat! Ei pidä jäädä tuleen makaamaan. Pitää pysyä liikkeessä. Liike on tärkein. Kaveri on Caverion ja Otava. Älä pidä muita kavereita.

Valta on kielessä, diskursseissa.

Taannoin talouslehdet raportoivat pörssikausittain paljonko Antti Herlin on tankannut Caverionia.

Merkintä blogissani 14.6.2014:

"Pakko on paras muusa, kiteyttää Sanoman isopomo Antti Herlin kansallisen ideologian Kemppisen blogissa julkaistussa, ilmeisen merkittäväksi tarkoitetussa puheessa.
Olemme kuulleet, että Antti Herlin on hyvä yritysjohtaja , miksi hän ei keskittyisi siihen".

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Rönkkö toteaa: "Valta on kielessä, diskursseissa." Aivan, tosin lisäisin myös vallan valita puheenaiheet. Siis A.Gramsci:n hegemoniateoriaa peliin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset