Politiikan esseet - juhani kahelin Saada aikaan älyllistä liiikettä- siinä blogini tarkoitus.

Kaikki blogit puheenaiheesta Nuiva

Rutinuiva, uuskansallismielinen puolue ei synny synnyttämällä

Rutinuiva, uuskansallismielinen ärjymystö on yrittänyt kehittää omaa puoluehanketta jo tovin, mutta se ei synny synnyttämällä.

Soini hautoi nuivia munia siipiensä alla pitkään ja hartaudella!

Eikö Soinin ja kumppaneiden olisi jo vihdoinkin aika myöntää, että se, millä nykyisiin valta-asemiinsa ovat nousseet, on halla-aholainen nuiva manifesti? Kyseisen manifestin nimiin koko puolue Hangosta Utsjoelle vannoi ja nousi Suomen toiseksi suurimmaksi eduskuntavaaleissa 2015.

Itkulla ei nuivuuden arkipäiväistämistä kuitata, Soini!

Nuiva, nuivempi ja nuivin. Näillä sanoilla voisi luonnehtia sekä Perussuomalaisiin jääneitä että sieltä tänään lähteneitä loikkareita. Nuivin vaalieväin nousivat valtaan nyt hallituksessa mitä todennäköisimmin jatkavat Uuden vaihtoehdon kansanedustajat ja mikä heistä vähemmän nuivia olisi tehnytkään. Koko puolueella oli eräänä eduskuntavaaliohjelmanaan suoraan nuivuuden lähteestä kotoisin oleva maahanmuuttopoliittinen ohjelma 2015, jolle puolueen nyt entinen puheenjohtaja ja koko puoluekoneisto antoi virallisen siunauksen.

Kyllä kansa tietää, ja persut.

 En tykännyt koulussa historiasta. Presidenttimmekään ei välittänyt historian tunneista. Nobelisti Bengt Holmström ei sietänyt historiaa ennen kuin tajusi ettei yhteiskunnallisia ilmiöitä voi ymmärtää tuntematta historiallisia taustoja. Sauli Niinistö on tässä hänen jonkun verran ihmetellyn, hallitsemattomaan maahanmuuttoon liittyvän kommentin takia. Se tipahti jostain saaden miettimään sen yhteyttä hallitusongelmaan. Hallitusta on moitittu alusta asti ja nyt itkettiin, kun se meinasi hajota.

Perussuomalaiset takaavat rasismivapaan maahanmuuttokeskustelun

 

Pakko sanoa että yllätyin hieman.

Olen iloinen että Soini ja Eerola suoraselkäisesti asettuvat pakolaiskiintiön kehittämisen puolelle, vastustavat pakolaisten valintaa ihonvärin, sukupuolen tai uskonnon kautta, ja muutenkin kannattavat vahvasti nykyistä lainsäädäntöä.

Ja jos tähän saakka laskemat ovat viitanneet siihen, että maahanmuuttajat tulevat kantaväestöä edullisemmaksi, odotan kovasti myös tuota selvitystä ja sen johtopäätöksiä.

Parasta on, että nyt hallitus takaa meille rasimivapaan, asiallisen keskustelun maahanmuutosta.

 

Miten minusta tuli nuiva

Joskus 90- luvulla isäni kysäisi mielipidettäni muslimien maahanmuutosta Suomeen. Naureskelin silloin, että sehän on vain hyvä asia, sillä siten saamme mainiota tykinruokaa, jos itäinen naapurimme herkeää jälleen nälkäiseksi. Muslimithan tunnetusti tuohon aikaan eivät Neuvostoliitosta paljon perustaneet. Häärihän se silloin Afganistanistanissa ja heitti ensimmäiset bensat maailmanlaajuisen jihadin liekkeihin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä